Birgit laat vrouwen stralen

“Wat een mooie winkel”, zegt de klant enthousiast die zojuist is binnengekomen “en wat een mooie kleuren!” Eigenaresse Birgit Vercauteren straalt. En terecht. Want haar nieuwe winkel is ook een plaatje. Zowel binnen als buiten is er met zorg aan gewerkt om een ambiance te creëren die aan de Nieuweweg in Laren niet zou misstaan.

In 2015 nog nam Birgit de winkel van Hellen Collection over. Vier jaar later verruilde Birgit Vercauteren haar vertrouwde plek aan de Havenkade voor een winkel in de Raadhuisstraat. Eind augustus verhuisde ze. Birgit aan de Haven is nu Mode plus by Birgit geworden. De winkel is weliswaar gewijzigd, maar het succesvolle winkelconcept is onveranderd gebleven: trendy mode voor de zelfbewuste vrouw met maat 42 tot 56. Grote maten is al lang geen niche meer en zo er al een taboe op een maatje rustte, is daar tegenwoordig niets meer van te merken. Al jaren staat Birgit in Zeewolde aan de top als het gaat om kwaliteitsmode voor een maatje meer. En zij is vastberaden om dat succes verder uit te werken. We zitten nu aan de Raadhuisstraat 61 midden in de loop; tegenover de entree naar de Ravelijn met de publiekstrekkers Hema, Action en Bakker Bart. We krijgen nu van jong tot oud veel meer aanloop dan voorheen. “En weet je wat zo leuk is” verklapt Birgit “heel veel klanten komen uit Harderwijk, Nijkerk of Ermelo hierheen. Zij vinden ons centrum helemaal top en daar ben ik blij mee.”

De vaste clientèle van Birgit weet haar te vinden wegens haar passie om vrouwen met een grote maat te laten schitteren. De trendy kleding aan het rek omvat prachtige modellen, diverse prints, aangepaste pasvormen, waarmee vrouwen hun eigen stijl kunnen uitdrukken. Zo wordt een bezoek aan Mode plus by Birgit een onvergetelijke winkelervaring. Op zoek naar een jurk voor een heel bijzondere gelegenheid of een nieuw tof topje dat op alles past? Met haar kennis van mode en lichaamsbouw helpt Birgit bij het vinden van de perfecte outfit. De enthousiaste mevrouw loopt bewonderend langs de gevulde kledingrekken. “Zo’n mooie kleding, die stof en die prachtige kleuren, maar… niet mijn maat!”, zegt ze teleurgesteld. “Nee mevrouw onder maat 42 heb ik helaas niets in de collectie .” Ze moeten er beiden hartelijk om lachen.

De overige klanten in de winkel laten zich er niet door afleiden. Ook niet de dame die met haar nieuw gekochte schoenen binnenkomt. Birgit kent de klant en reageert complimenteus. “Die passen uitstekend bij de zwarte jurk die u verleden week heeft gekocht. Daar horen deze kousen bij”, zeg Birgit die schoenen, kousen en dezelfde jurk uit het rek bij elkaar houdt. De dame zegt niets, zij straalt.

Cees Steiger

Publicatie in Zeewolde Actueel

Centrumondernemer van het jaar